Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Header

Manier van werken

Rouwbegeleiding Stap voor Stap is erop gericht om al wandelend je verlies te verwerken.

Graag wil ik met jou - tijdens één of meerdere wandelingen - op zoek gaan naar een manier hoe je dit verlies kunt verwerken - en om nieuwe impulsen in je leven te ontdekken.

Helaas loopt het leven niet altijd zoals je had verwacht. Zo kun je er plotseling alleen voor komen te staan. Je verliest iemand die je dierbaar is, je partner, je kind, je ouder(s), je broer of zus, een goede vriend/vriendin. Hoe ga je hiermee om?

Wanneer iemand overlijdt waar je van houdt, kun je dit ervaren alsof er een stukje van jezelf is doodgegaan. De vraag is dan hoe je het verdriet, het gemis en het gevoel van leegte, een plek kunt geven. Na een paar maanden vindt je omgeving soms dat je het leven maar weer aan moet kunnen. Maar hoe doe je dat? Alles herinnert je aan wat jullie samen hadden of deden. Je luisterend oor is er niet meer, je komt terug in een leeg huis, emoties komen op de meest onverwachte momenten boven. Hoe kun je je leven weer opnieuw vormgeven, zodat je ook weer vrolijk en gelukkig kunt zijn? Het zal nooit meer zo worden zoals het was, maar dat wil niet zeggen dat je niet opnieuw geluk kunt ervaren.

Ik wil in dit proces graag met je meelopen, letterlijk en figuurlijk, samen een stukje wandelen.

Mijn ervaring is dat je door te wandelen dichter bij jezelf en je gevoel komt en dat je ook weer geluksmomenten kunt opdoen in de natuur. We zullen tijdens het wandelen praten, maar het is ook goed stil te zijn en dit te ervaren.

Als je geen affiniteit hebt met wandelen, kunnen we uiteraard de begeleidingsgesprekken ook ergens anders voeren, bij mij of bij jou thuis, of rustig zittend op de pier aan de Lek of ergens anders.