Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Header

Nieuws

Lotgenoten-wandeling 16 maart 2019

december 2018

Artikel Culemborgse Courant

november 2018

Lotgenoten-wandeling 15 december 2018

september 2018

Lotgenoten-wandeling 15 september 2018

juni 2018

Lotgenoten-wandeling 17 maart 2018

februari 2018

Lotgenoten-wandeling 16 december 2017

december 2017

Artikel Zicht op de Betuwe

september 2017

Lotgenoten-wandeling 16 september 2017

september 2017

Lotgenotenwandeling

maart 2017

Vandaag zaterdag 18 maart, verwelkomd door een fazant in de Uiterwaarden! Weer een bijzonder wandeling met een klein groepje, het voelt fijn om even echt de tijd te nemen voor jezelf en je rouwproces, een luisterend oor te krijgen en delen met andere kan zo helpend zijn, en ondanks de slechte weersvoorspellingen is het droog gebleven.

Mededeling:

De eerstvolgende lotgenotenwandeling is op zaterdag 10 juni.
De datum van 17 juni welke op de flyer staat vervalt.

We starten op dezelfde tijd, 10.00 uur vanaf Werk aan het Spoel.
Wellicht met een zomers zonnetje.

Vriendelijke groet,
Ans Wieman
Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Lotgenoten-wandelingen 2017-2018

januari 2017

Lotgenoten-wandeling 17 december 2016

december 2016

Lotgenoten-wandeling 17 september 2016

september 2016

Lotgenoten-wandeling 18 juni 2016

juni 2016

Ervaring lotgenotenwandeling

maart 2016

Zaterdag 19 maart heeft een grote groep de stap gezet om mee te wandelen met de Lotgenotenwandeling van Rouwbegeleiding Stap voor Stap in de uiterwaarden van de Lek in Culemborg. Het was een mooie ochtend waarin mensen elkaar konden ontmoeten, ervaringen uitwisselen en hun verdriet delen.

Eén van de deelneemsters schreef later deze reactie:

Ik heb er geen spijt van gehad dat ik meeliep in de wandeling voor lotgenoten. Rouwen is een heftig en vaak eenzaam proces. Ook al kan ik af en toe mijn verhaal bij een vriendin of familielid kwijt, als ik praat met iemand die hetzelfde proces doormaakt, die net als ik de pijn voelt van het grote gemis, die net als ik de tijd terug zou willen draaien, dan slaak je toch even een korte zucht van verlichting. Het is de herkenning die troost. En soms zei een lotgenoot iets met woorden, die ik nog niet zo had geformuleerd. Zulke woorden gaven me een zetje om door te gaan met "iets maken van het leven". Het was goed om te voelen dat er meer mensen het gevoel hebben dat je je leven weer opnieuw moet uitvinden en vorm geven. Even samen op dezelfde weg.....

U bent van harte welkom om mee te lopen met de volgende Lotgenotenwandeling op zaterdag 18 juni, of 17 september en 17 december 2016. Aanmelden: via deze website dmv het contactformulier of telefonisch 06-30082301.

Cyclus lotgenoten-wandeling

oktober 2015

Complexe verlies, complexe rouw? - Symposium

oktober 2015

m.m.v. prof.dr.Jos de Keijser, Cees Smedema, Ilona Konings en Gwen Timmer

Lezing over de criteria waaraan complex verlies voldoet en welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van complexe rouw.

Persoonlijke ervaringen over de gewelddadige dood van respectievelijke zijn zoon en leerling. Gwen Timmerman vervolgde met een helder betoog over trauma bij rouw.

Lotgenoten ontmoeten tijdens wandeling

september 2015

Zaterdag 19 september organiseert Ans Wieman een wandeling voor mensen die een dierbare verloren hebben. Tijdens deze wandeling kunnen mensen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

De wandeling begint om 10.00 uur bij Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, in Culemborg en eindigt om 11.30 uur. De kosten bedragen € 10,00. U kunt zich aanmelden via info@rouwstapvoorstap.nl of op 06 30082301. U ontvangt een bevestiging.

Programma

 • kennismaken
 • gedicht wordt voorgelezen
 • stilte moment
 • elkaar ontmoeten tijdens wandeling
 • iedere deelnemer krijgt een individueel moment (met mij) tijdens wandeling
 • afsluiting

Draag wandelschoenen met profiel!

Lotgenoten ontmoeten tijdens wandeling

Voorjaar 2015

Op zaterdag 11 april organiseer ik een wandeling voor mensen die een dierbare verloren hebben. Tijdens deze wandeling kunnen mensen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en ervaringen uitwisselen. De wandeling begint om 10.00 uur in Het Geldersch Landschap “Regulieren” aan de Rijksstraatweg in Culemborg en eindigt om 11.30 uur. De kosten bedragen € 7,50. U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website, u ontvangt een bevestiging.

Programma

 • kennismaken
 • gedicht wordt voorgelezen
 • stilte moment
 • elkaar ontmoeten tijdens wandeling
 • koffie/thee
 • iedere deelnemer krijgt een individueel moment (met mij) tijdens wandeling
 • afsluiting

Draag wandelschoenen met profiel!

Broer of zus voor altijd - Symposium

april 2014

Rouw bij het overlijden van een broer of zus

m.m.v. Frits Boer, Minke Weggemans, Wim van Lent en Wopkelien Bruinsma

Dwalen door het land van Rouw – Symposium

december 2013

m.m.v. Riet Fiddelaers-Jasepers, Sabine Noten, Wibe Veenbaas en Jan Kortie

Scholing

november 2013

In het voorjaar van 2013 heb ik de wandel- of natuurcoach kennismakings traject gevolgd bij Innersteps, in de bossen van Baarn. Er zijn inspirerende werkvormen behandeld en individuele oefeningen onder begeleiding uitgevoerd. De workshop heb ik als verrijkend ervaren. Vandaar dat ik in september de Inspiratieworkshop Van denken naar voelen heb gevolgd. Bovenstaande aspecten neem ik mee in mijn begeleidingstrajecten.

Nationale Wandelcoachdag

1 mei 2013

Op 25 mei 2013 vindt de Nationale WandelCoachDag plaats. In heel Nederland bieden wandelcoaches door heel Nederland allerlei gratis activiteiten aan. Je kunt op die dag vrijblijvend kennismaken met wandelcoaching. Ook Rouwbegeleiding Stap voor Stap gaat die dag op stap met geïnteresseerden. Voor meer informatie kijkt u op nationalewandelcoachdag.nl. Aanmelden kan via info@rouwstapvoorstap.nl.

Stap voor stap verlies verwerken

Culemborgse Courant, 19 september 2012

De Culemborgse Courant plaatste in de rubriek 'Ondernemend Culemborg' een artikel over Ans Wieman en Rouwbegeleiding Stap voor Stap. Klik op het artikel om het op groter formaat te bekijken.