Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Header

Nieuws

Lotgenotenwandelingen worden niet meer georganiseerd

september 2020

Mede door de coronamaatregelen heb ik besloten de Lotgenotenwandelingen niet meer aan te bieden.

Uiteraard bent u van harte welkom voor individuele rouwbegeleiding.

Voor het maken van een afspraak kunt u me bereiken op 06 30 08 23 01 of per e-mail op info@rouwstapvoorstap.nl.

Ans Wieman
Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Lotgenotenwandeling van 20 juni 2020 gaat niet door
vanwege de Coronamaatregelen

mei 2020

Helaas kan de Lotgenotenwandeling op zaterdag 20 juni vanwege de Coronamaatregelen niet doorgaan.

De volgende wandeling staat gepland op zaterdag 19 september. Ik hoop dat deze wandeling wel door kan gaan. Op deze website kunt u daar begin september informatie over vinden.

Ans Wieman
Rouwbegeleiding Stap voor Stap

Lotgenoten-wandeling 21 december 2019

oktober 2019

Lotgenoten-wandeling 21 september 2019

augustus 2019

Lotgenoten-wandeling 16 maart 2019

december 2018

Artikel Culemborgse Courant

november 2018

Artikel Zicht op de Betuwe

september 2017

Ervaring lotgenotenwandeling

maart 2016

Zaterdag 19 maart heeft een grote groep de stap gezet om mee te wandelen met de Lotgenotenwandeling van Rouwbegeleiding Stap voor Stap in de uiterwaarden van de Lek in Culemborg. Het was een mooie ochtend waarin mensen elkaar konden ontmoeten, ervaringen uitwisselen en hun verdriet delen.

Eén van de deelneemsters schreef later deze reactie:

Ik heb er geen spijt van gehad dat ik meeliep in de wandeling voor lotgenoten. Rouwen is een heftig en vaak eenzaam proces. Ook al kan ik af en toe mijn verhaal bij een vriendin of familielid kwijt, als ik praat met iemand die hetzelfde proces doormaakt, die net als ik de pijn voelt van het grote gemis, die net als ik de tijd terug zou willen draaien, dan slaak je toch even een korte zucht van verlichting. Het is de herkenning die troost. En soms zei een lotgenoot iets met woorden, die ik nog niet zo had geformuleerd. Zulke woorden gaven me een zetje om door te gaan met "iets maken van het leven". Het was goed om te voelen dat er meer mensen het gevoel hebben dat je je leven weer opnieuw moet uitvinden en vorm geven. Even samen op dezelfde weg.....

U bent van harte welkom om mee te lopen met de volgende Lotgenotenwandeling op zaterdag 18 juni, of 17 september en 17 december 2016. Aanmelden: via deze website dmv het contactformulier of telefonisch 06-30082301.

Complexe verlies, complexe rouw? - Symposium

oktober 2015

m.m.v. prof.dr.Jos de Keijser, Cees Smedema, Ilona Konings en Gwen Timmer

Lezing over de criteria waaraan complex verlies voldoet en welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van complexe rouw.

Persoonlijke ervaringen over de gewelddadige dood van respectievelijke zijn zoon en leerling. Gwen Timmerman vervolgde met een helder betoog over trauma bij rouw.

Broer of zus voor altijd - Symposium

april 2014

Rouw bij het overlijden van een broer of zus
m.m.v. Frits Boer, Minke Weggemans, Wim van Lent en Wopkelien Bruinsma

Dwalen door het land van Rouw – Symposium

december 2013

m.m.v. Riet Fiddelaers-Jasepers, Sabine Noten, Wibe Veenbaas en Jan Kortie

Scholing

november 2013

In het voorjaar van 2013 heb ik de wandel- of natuurcoach kennismakings traject gevolgd bij Innersteps, in de bossen van Baarn. Er zijn inspirerende werkvormen behandeld en individuele oefeningen onder begeleiding uitgevoerd. De workshop heb ik als verrijkend ervaren. Vandaar dat ik in september de Inspiratieworkshop Van denken naar voelen heb gevolgd. Bovenstaande aspecten neem ik mee in mijn begeleidingstrajecten.

Nationale Wandelcoachdag

1 mei 2013

Op 25 mei 2013 vindt de Nationale WandelCoachDag plaats. In heel Nederland bieden wandelcoaches door heel Nederland allerlei gratis activiteiten aan. Je kunt op die dag vrijblijvend kennismaken met wandelcoaching. Ook Rouwbegeleiding Stap voor Stap gaat die dag op stap met geïnteresseerden. Voor meer informatie kijkt u op nationalewandelcoachdag.nl. Aanmelden kan via info@rouwstapvoorstap.nl.

Stap voor stap verlies verwerken

Culemborgse Courant, 19 september 2012

De Culemborgse Courant plaatste in de rubriek 'Ondernemend Culemborg' een artikel over Ans Wieman en Rouwbegeleiding Stap voor Stap. Klik op het artikel om het op groter formaat te bekijken.